Üdvözöljük a Solver Unio Fejlesztési Tanácsadó Kft weboldalán!
+36 1 2200 661
solverunio@solvergroup.hu
Állásajánlatok
Kutatóintézet

Munkabiztonsági, egészségvédelmi és compliance kockázatok értékelése

A kutatás célja

2012. szeptember 4-én sikeresen lezárult eme szolgáltatói és kivitelezői -szektor e jelentős kockázatnak kitett ágazatában munkabiztonsági, egészségvédelmi és compliance kockázatok értékelésének és kezelésének módszertani vizsgálata. A kutatási célunk az volt, hogy valós adatokra épülő ágazati kockázati portfoliót állítsunk össze minden a munkabizutonságot veszélyeztető kockázati szegmensben, működőképes, hatékony, jogszabályokkal harmonizáló, egységes ágazati kockázatkezelési módszereket dolgozzunk ki és ajánljunk mindhárom kockázati területen.

BEVEZETÉS

Az Európai Unió - így Magyarország - munkavállalóinak munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi helyzetét számos tényező befolyásolja. Az új technológiák nyomán új munkavállalói kategóriák jönnek létre. A globalizáció következtében az egykor távoli egészségi kockázatok rövid idő alatt elterjednek az egész világon, sőt, maguk a kockázatok is állandóan változnak, gondoljunk csak az európai öregedő munkaerő új kockázatainak kezelésére.

A támogatott kutatás-fejlesztési projektben munkabiztonsági, egészségvédelmi és compliance kockázatok értékelésének és kezelésének módszertani vizsgálatával foglalkozunk az egyik legtöbb, illetve legnagyobb kockázati eseménynek kitett építőipari szektor – a villamosipari közműépítő és karbantartó szektor - tevékenységére koncentrálva. A vizsgálatok eredményei alapján szignifikáns kapcsolatokat kerestünk a kockázatmenedzsment terén, a nemzetközi kockázatmenedzsment trendekből kiválasztottuk, és az ágazati sajátosságokhoz illesztettük azokat a lehetőségeket, melyek leginkább alkalmazhatónak ítélünk meg a szektor szereplői számára.

A KUTATÁS FŐ CÉLJA

A munkabiztonsági, egészségvédelmi és compliance kockázatok értékelésének és kezelésének módszertani vizsgálatával célunk, hogy működőképes, hatékony, jogszabályokkal harmonizáló, egységes ágazati kockázatkezelési módszereket dolgozzunk ki és ajánljunk mindhárom kockázati területen.

Ajánlásunk a vállalatok munkabiztonsági stratégiai célkitűzését eredményesen szolgálják, célja, hogy támogassa a menedzsmentek operatív törekvéseit, melyekkel képes tolerálható szinten tartani az üzemi balesetek és munkavédelmi szabálytalanságok számát, így csökkenteni a kieső munkaidő mennyiségét és a hatósági bírságok összegét, az ágazatban teljesen kizárni a súlyos, esetleg maradandó sérüléssel járó események bekövetkezését.

SolverUnio Kft. Minden jog fenntartva!
Honlaptérkép     Adatvédelem     Impresszum