Üdvözöljük a Solver Unio Fejlesztési Tanácsadó Kft weboldalán!
+36 1 2200 661
solverunio@solvergroup.hu
Állásajánlatok
Kutatóintézet

Élelmiszeripari olajszűrő berendezés kifejlesztése

Kynetic Energy Kft egy élelmiszeripari olajszűrő berendezés fejlesztését határozta el, melynek használatával lényeges gazdasági, egészség- és környezetvédelmi előnyöket kínál a nagyfelhasználók számára a sütőolaj élettartamának négyszeresre növelésével, a rákkeltő anyagok kiszűrésével.

Tovább olvasom >

Félüzemi méretű tesztüzemi kísérlet új építőanyag fejlesztésére

Az „Innovatív, környezetbarát szigetelőanyag piacorientált kutatás-fejlesztése polisztirol másodnyersanyag hasznosításával” című projekt keretében PS/geopolimer-kompozit gyártástechnológia kidolgozásra került sor, melynek célja a szénerőműi pernye és a PS hulladék szigetelőlemezként való hasznosítása.

Tovább olvasom >

Az élelmiszer- és bioüzemanyag-ipar éleződő ellentétei

Kutatás az emberiség növekvő élelmezési gondjait veti össze a bioüzemanyagok előállításának környezetre gyakorolt hasznosságával.

Tovább olvasom >

Fizikai munkabiztonsági kockázatok vizsgálata kivitelező vállalatoknál

Módosul a munkavállalók életkor szerinti összetétele, az új technológiák nyomán új munkavállalói kategóriák jönnek létre, a globalizáció következtében az egykor távoli egészségi kockázatok rövid idő alatt, könnyen elterjednek az egész világon.

Tovább olvasom >

Munkahelyi stressz kialakulása és hatásvizsgálata a villamos közműépítő iparban

A munkahelyi stressz az emberi szervezet egy nem specifikus válasza a munkahelyen őt ért fokozott, jobbára számára kellemetlen, ártalmas megterhelésre. Kutatásunk a 2011-ben megkezdett munkabiztonsági kockázat-kutatás humán kockázati része, melyet az energiaszolgáltató és a közműépítő vállalatok fizikai alkalmazottai korében végzünk. 

Tovább olvasom >

Research & Development - The role of energy efficiency in the long term preservation of Europe’s economic and social competitiveness

Solver Unio Ltd plans to submit a proposal for the call topic “Socioeconomic research on energy efficiency” within the Horizon 2020 Framework Programme.

Main objective of our proposal is the examination of socio-economic impact on the current mechanisms for energy efficiency and the quantification of the impacts by the development of new factor models.

Tovább olvasom >

SAG Hungária Kft. - Stresszkutatás

A SAG munkavállalói körében végzett stresszkutatásunk során azt vizsgáltuk, hogy melyek a legjellemzőbb stresszfaktorok a vállalati működésben.

Tovább olvasom >

Munkabiztonsági, egészségvédelmi és compliance kockázatok értékelésének és kezelésének módszertani vizsgálata a villamos energia iparban

A munkabiztonsági, egészségvédelmi és compliance kockázatok értékelésének és kezelésének módszertani vizsgálatával célunk, hogy működőképes, hatékony, jogszabályokkal harmonizáló, egységes ágazati kockázatkezelési módszereket dolgozzunk ki és ajánljunk mindhárom kockázati területen.

Tovább olvasom >

K+F tanulmány a versenyképességet növelő módszerek alkalmazásáról.

A kutatás alapvető célkitűzése, hogy különböző módszerek alkalmazásával, illetve alkalmazhatóságuk vizsgálata által, olyan fejlesztési lehetőségeket tárjon fel, melyekkel a Malév GH biztosítani tudja versenyképességének megőrzését, növelését.

Tovább olvasom >

Malév GH - Új gépekhez kapcsolódó erőforrás-hatékonyság fejlesztése

K+F tanulmány a Malév GH által kiszolgálandó új gépekhez kapcsolódó erőforrás hatékonyság növelő technológia kutatása valamint a technológia alkalmazhatóságának struktúraalkotása, a 2008. évi elemzéseink alapján.

Tovább olvasom >

Gyártási és szerelési folyamatok fejlesztése a Wahl Hungária Kft-nél.

A szoftveres szimulációval támogatott optimalizálás segítségével a Wahl Hungária Kft. képes megtartani jelenlegi üzletviteli pozícióit, a készletezési auditunk segítségével az operatív, termelési folyamatokat hatékonyabban tudja működtetni, valamint a strukturális, kritikus pontok elemzésével tervezhetővé és előrejelezhetővé válnak a termelési átfutási idők, eredmények.

Tovább olvasom >

A szilárd biomassza energetikai alkalmazásának gazdasági vizsgálata

A szilárd biomassza energetikai alkalmazásának gazdasági vizsgálata egy önkormányzati fenntartású cég esetében

Kutatás szakmai vezetője:

Dr. Somogyi Andrea PhD, közgazdász

Tovább olvasom >
SolverUnio Kft. Minden jog fenntartva!
Honlaptérkép     Adatvédelem     Impresszum