Üdvözöljük a Solver Unio Fejlesztési Tanácsadó Kft weboldalán!
+36 1 2200 661
solverunio@solvergroup.hu
Állásajánlatok
Mérnökiroda

Kockázatmenedzsment szolgáltatásaink

A kockázatelemzés a rendelkezésre álló információk módszeres felhasználása a veszélyek azonosítása érdekében. Kockázatmenedzsment szolgáltatásainkkal az alkalmazási területek és módszerek meghatározását, a kapcsolódó veszélyek azonosítását, valamint a kockázat becslését végezzük.

A kockázat kezelése nem csupán egy törvényi előírás, hanem a versenyképesség növelésének egyik sajátos formája.

A kockázatértékelés [risk assessment] kockázatelemzési és kockázatkiértékelési részfolyamatokra osztható.

Veszélyazonosítás [hazard identification] alatt a veszély meglétének felismerésére és jellemzőinek meghatározására vonatkozó eljárást értjük.

A kockázatbecslés [risk estimation] az elemzett kockázatok mértékének meghatározására használatos eljárás. A kockázatbecslés a következő lépésekből áll: gyakoriságelemzés, következményelemzés és ezek integrálása. A kockázatértékelés második lépése a kockázatkiértékelés (kockázat-megítélés) [risk evaluation]: olyan folyamat, amelynek során a kockázatelemzés alapján kiértékelik a kockázat elfogadhatóságát.

A kockázatszabályozás [risk control]: a kockázatok kezelésével és/vagy a kockázatok csökkentésével összefüggő döntéshozatali folyamatot jelenti.

A folyamatos kockázatmenedzsment [Continuous Risk Management (CRM) ] széles körben alkalmazott technika, amely kockázati elemeket tartalmazó projektek menedzsmentjére is alkalmas. A CRM iteratív és adaptív folyamat, mely minden tevékenysége az előzőre épül, felhasználva a korábbi lépések során feltárt információkat, folyamatosan csökkentve a kockázatot.

Az alábbi ábra a műszaki kockázatmenedzsment folyamatát mutatja a bemenő és kimenő információk szempontjából.

Cégünk tanácsadói a következő kockázatkezelési szolgáltatásokkal állnak az ügyfelek rendelkezésére

SolverUnio Kft. Minden jog fenntartva!
Honlaptérkép     Adatvédelem     Impresszum