Üdvözöljük a Solver Unio Fejlesztési Tanácsadó Kft weboldalán!
+36 1 2200 661
solverunio@solvergroup.hu
Állásajánlatok

Sajtószoba

100%-os napelem támogatás központi költségvetési szerveknek!

Néhány napon belül indul a KEHOP-5.2.11 - „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére” elnevezésű pályázat első beadási szakasza, melynek keretében a költségvetési szervek igényelhetnek 100%-os vissza nem térítendő támogatást napelemes beruházásaik megvalósításához.

Az első benyújtási szakasz rendkívül rövid lesz, a 2017. április 3. – 2017. április 9. között beérkezett pályázatokat fogják együttesen bírálni, ezért, ha indulni szeretne a pályázaton, azonnali döntésre és intézkedésre van szükség. A projekt szakmai előkészítésében mi teljeskörű szolgáltatással állunk rendelkezésére, és amennyiben igényli, akár kivitelezőt is tudunk Önnek ajánlani. Lássuk a pályázat legfontosabb feltételeit:

PÁLYÁZAT CÉLJA

Jelen felhívás kiemelt célkitűzése – összhangban a hazai és EU stratégiával – ösztönözni a decentralizált, épülethez kapcsolódó környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító fotovoltaikus rendszerek elterjedését, így támogatni a központi költségvetési szervek meglévő fosszilis alapú villamosenergia felhasználásának megújuló energiaforrásra való teljes vagy részleges kiváltását.

PÁLYÁZÓK KÖRE

Jelen felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be központi költségvetési szervek az alábbiak szerint:

 • 311 - Központi költségvetési irányító szerv
 • 312 - Központi költségvetési szerv

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE, MÉRTÉKE

A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 16,26 milliárd Ft. A támogatott támogatási kérelmek várható száma: 35-100 db.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 100 millió Ft, maximum 250  millió Ft.

A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 100 %-a.

Jelen felhívás keretében támogatott projektek esetében az utófinanszírozású tevékenységekre igénybe vehető támogatási előleg maximális mértéke a megítélt támogatás

 • 100 %-a központi, helyi önkormányzati vagy köztestületi költségvetési szerv, közvetlen vagy közvetett többségi állami tulajdonban álló gazdasági társaság, helyi önkormányzat, köztestület kedvezményezett esetén, ha a kedvezményezett
  • a fizetési számláit az Áht. alapján a kincstárban köteles vezetni, vagy az európai uniós forrásból nyújtott költségvetési támogatások kezelésére a kincstárnál külön fizetési számlával rendelkezik, vagy
  • megítélt támogatásának összege nem éri el az ötszázmillió forintot.

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK

A projekt keretében megvalósítandó tevékenységek

 • Projekt-előkészítés
 • Megvalósítás
  • Szakmai célt szolgáló tevékenységek
   • I. 50 kVA csatlakozási teljesítmény alatti [háztartási méretű kiserőmű (a továbbiakban: HMKE) méretű], hálózatra csatlakozó napelemes rendszer(ek) kialakítása saját villamosenergia-igény részbeni vagy teljes közvetlen kielégítése céljából
   • II. 50-500 kVA csatlakozási teljesítményű, hálózatra csatlakozó napelemes rendszer kialakítása saját villamosenergia-igény részbeni vagy teljes közvetlen kielégítése céljából
  • Járulékos feladatok (beleértve projekt menedzsmentet, mérnöki feladatokat, a tájékoztatás és nyilvánosság biztosításának kötelező tevékenységét is)

Önállóan támogatható tevékenységek

A felhívás keretében az alábbi tevékenységek támogathatóak önállóan:

 • Szakmai célt szolgáló tevékenységek
  • I. 50 kVA csatlakozási teljesítmény alatti (HMKE méretű), hálózatra csatlakozó napelemes rendszer(ek) kialakítása saját villamosenergia-igény részbeni vagy teljes közvetlen kielégítése céljából Támogatható beruházási elemek: Napelemek, tartó eszközök, állványok, helyi rendszerhez illetve a hálózathoz való csatlakozáshoz szükséges elemek (pl. inverter) és ezek kiépítésének költségei, külön mérő- és szabályozó berendezések beszerzése és felszerelése, a havi villamosenergiafogyasztási adatokat rögzítő mérőeszköz beszerzése és felszerelése. Kizárólag a villamos energia termelői oldal támogatható (napelemes rendszer esetén az AC oldali hálózati csatlakozásához szükséges eszközig)
  • II. 50-500 kVA csatlakozási teljesítményű, hálózatra csatlakozó napelemes rendszer kialakítása saját villamosenergia-igény részbeni vagy teljes közvetlen kielégítése céljából Támogatható beruházási elemek: Napelemek, tartó eszközök, állványok, helyi rendszerhez illetve a hálózathoz való csatlakozáshoz szükséges elemek (pl. inverter) és ezek kiépítésének költségei, külön mérő-és szabályozó berendezések beszerzése és felszerelése, a havi villamosenergiafogyasztási adatokat rögzítő mérőeszköz beszerzése és felszerelése. Kizárólag a villamos energia termelői oldal támogatható (napelemes rendszer esetén az AC oldali hálózati csatlakozásához szükséges eszközig)

Tevékenységek kombinálása: Egy projekten belül több épület fejlesztésére is lehet támogatási igényt benyújtani, de összefüggő rendszer fejlesztésének több projektre bontása nem támogatható!

Az I) és II) tevékenységek kombinálása projektszinten támogatható.

Önállóan nem támogatható tevékenységek: A felhívás keretében az alábbi tevékenységek önállóan nem támogathatóak:

 • Projekt-előkészítés
 • Megvalósítás
  • Járulékos feladatok (beleértve projekt menedzsmentet, mérnöki feladatokat, a tájékoztatás és nyilvánosság biztosításának kötelező tevékenységét is)

SZAKMAI ELVÁRÁSOK

 • A támogatási igényhez szükséges benyújtani a projekt megvalósításának helyszíne szerinti elosztói engedélyeshez benyújtott igénybejelentőket és az arra kapott „pozitív” válaszokat
 • Legkésőbb az első kifizetési kérelemhez a kedvezményezett köteles benyújtani a projekt megvalósításának elindításához szükséges összes jogerős hatósági engedélyt, vagy az azok megadására vonatkozó kérelmek benyújtását igazoló dokumentumokat.
 • Legkésőbb a záró kifizetési kérelemhez a kedvezményezett köteles benyújtani az elosztói engedélyessel kötött hálózati csatlakozási és hálózathasználati szerződést, továbbá mérőóra cseréjét igazoló mérőhelyi adatlapot, valamint a projekt használatbavételéhez kapcsolódó jogerős hatósági engedélyeket.
 • A napelemes rendszer csatlakozási teljesítményét legfeljebb 20%-kal haladhatja meg a beépített napelemek összesített névleges teljesítménye. A csatlakozási teljesítmény a hálózatra kapcsolódó inverter(ek) összesített névleges hálózati csatlakozási teljesítménye.

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA

Jelen felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2016. év 10. hó 17. naptól 2018. év 10. hó 16. napig van lehetőség.

A felhívás újranyitását követően a 2017. április 3. – 2017. április 9. között beérkezett támogatási kérelmek kerülnek együttesen értékelésre. 

Forrás: vanessia.hu

2017.04.08.

További híreink

Elektromos hajtás és környezeti hasznosságuk

Zöld rendszámmal közlekednek, és zéró emisszióval hirdetik őket, azonban az elektromos autóknak is van árnyoldala. A működéshez szükséges áram előállítása sokszor nem környezetbarát, a
Tovább olvasom >

Hőkamerákról bővebben

A hőkamera 1-100 mikron közötti hosszúhullámú infravörös sugárzást méri. Minden 0 K-nál melegebb test infratartományban elektromágneses sugárzást bocsát ki, minél melegebb annál többet, melyet a
Tovább olvasom >

Syb rendszer fejlesztése skálázható, szolgáltató független hibrid felhő megoldással

A fejlesztett szoftverarchitektúra hibrid felhővel közösen használható bármely VIR költséghatékony, automatikusan skálázódó üzemeltetésére. Egy olyan hibridrendszer kerül kialakításra, amely a
Tovább olvasom >

Kiemelt hírek

Kötelező energetikai szakreferens igénybe vétele

Új nyomtatványok az energetikai auditáláshoz

GINOP-2.1.4-15 Vállalkozások bevonása az innovációs láncba

K+F+I tevékenység megítélése az SZTNH bírálataiban

Legfrissebb Hírek

Elektromos hajtás és környezeti hasznosságuk

Hőkamerákról bővebben

Syb rendszer fejlesztése skálázható, szolgáltató független hibrid felhő megoldással

Hexoskin és Mass Suit by Juke Performance


Értesüljön ön is elsőkézből!

Amennyiben szeretne értesülni aktuális eseményeinkről, iratkozzon fel email címe és neve segítségével! Feliratkozásával hozzájárul adatai kezeléséhez. Adatait harmadik félnek nem adjuk ki.

SolverUnio Kft. Minden jog fenntartva!
Honlaptérkép     Adatvédelem     Impresszum