Üdvözöljük a Solver Unio Fejlesztési Tanácsadó Kft weboldalán!
+36 1 2200 661
solverunio@solvergroup.hu
Állásajánlatok

Sajtószoba

Értékáram tervezése (VSM)

A klasszikus lean eszköztár számos ismert elemet jelent, ahol a problémát jellemzően a konkrét vállalati folyamatokhoz történő adaptálás, és illesztés jelenti. Az egyik tipikus elemzés az értékáram feltérképezése, ismertebb nevén a Value Stream Mapping (VSM).

A kaizen elv szerint az egyes tevékenységeket be kell sorolni a vevői értékteremtéshez történő hozzájárulásuk alapján. Ez azt jelenti, hogy a legapróbb részletezettséggel fel kell tüntetni egy logikai ábrán az anyagok, illetve komponensek útját onnantól kezdve, hogy bekerülnek a vállalati rendszerbe, egészen odáig, hogy megérkeznek a vevőhöz. Az egyes állomásokon, műveleti helyeken fel kell tüntetni az adott mennyiséget, várakozási időt, megmunkálási időt, stb

  • vevői igény (db./nap, méter/nap, stb.)
  • jelenlegi beszállítási ütem
  • az egyes műveletek sorrendje
  • az egyes műveletek ciklusideje
  • az egyes gépek átállási ideje
  • az egyes gépek rendelkezésre állási ideje

Mike Rother és John Shook Learning to See cím könyvükben a következő meghatározást adják az értékáramra:  „Minden termék nélkülözhetetlen jellemzője az értékáram, amely azon tevékenységek összessége, amelyekre jelenleg szükség van ahhoz, hogy a termék áthaladjon a termelési folyamaton, mialatt a termék a nyersanyagoktól eljut a vevőig, azaz míg az elképzelésből megvalósítás lesz."

Az értékáram-térképezés menete alapvetően két szegmensre osztható fel.

  1. aktuális értékáramlások elemzése, elkészítve ezzel a jelenállapot-térképet.
  2. a jelenlegi állapotból kiindulva az ideális, jövőállapot-térkép elkészítése. Ennek az állapotnak a megvalósulásához vezető programot is el kell készítenünk

Szelektáljunk termékcsaládok, vállalati folyamatok között.

Az értékáramok térképezése kapcsán célszerű egy-egy termékcsaládra vagy csupán egy termékre elkészíteni folyamattérképünket. Egyidejüleg az összes termékcsalád feltüntetése információ-túlterheltséget okozna, így azután el kell döntenünk elsőként mely területre akarunk koncentrálni, hol is akarjuk kezdeni a folyamataink jobbítását, a veszteségek felszámolását.

No és persze, ne feledjük a humán kockázatokat, azt a bizonyos emberi tényezőt. A vállalat teljes felforgatása, a lean menedzsment elveinek utasításokba csomagolt szervezeti beerőszakolása ritkán eredményez sikertörténetet. Győzzük meg munkatársainkat a lean alapelvek szerinti működésről, erre pedig a legalkalmasabb, ha lokális helyeken érünk el sikereket, bevonva a dolgozói kezdeményezéseket. Ezért is javasoljuk a szegmentált értékáram-térképezést.

Az aktuálisi értékáram ábrázolására két lehetség is rendelkezésünkre áll.

  • Az első egy egyszerű de gyors eszköz, az értékteremtési folyamatábra készítése. Ebből még nem tudunk jövőállapotot vázolni, de alkalmas eszköz arra, hogy világos legyen, milyen mértékű és jelentőségű veszteségek vannak a rendszerünkben. Egy ilyen gyors áramlás-felmérés után a legtöbb szervezet azzal szembesül, hogy a tevékenységidő tekintetében a folyamataik döntő többsége veszteség, és csupán töredékidő marad az értékteremtő munkára. Ez a veszteségarány meghaladhatja akár az 90%-ot is.
  • A folyamatábrával végzett gyors felmérés után az értékáram részletes elemzése következhet, erre szolgál az értékáram-feltérképezés. Az értékáram-térkép egy adott termék gyártási folyamatát mutatja be. Szabványos jelekkel teszi láthatóvá az anyagok és az információk áramlását, úgy, hogy közben feltünteti a beszállítási ütemeket, a műveleti ciklusidőket, a várakozási ciklusidőket, a termelő gépek átállási idejét, azok rendelkezésre állási idejét, készletek mennyiségét, a szállítási gyakoriságokat, a műveletekben részt vevők számát, stb.

A jövőállapot térképezése

A gyenge pontok, a veszteségállapotok feltérképezésével lehetőségünk nyílik egy olyan reális jövőállapot feltüntetésére, mely felszámolja a veszteséget "képző" pontokat, műveleti folyamatokat. Ez a fajta ideális értékáram felrajzolása megköveteli egyben a "karcsú" gyártási elvek következetes végigvitelét a teljes folyamatláncolatban.

Egy lehetséges értékáram-térkép a műveleti ciklusidőkkel.

2013.03.28.

További híreink

Elektromos hajtás és környezeti hasznosságuk

Zöld rendszámmal közlekednek, és zéró emisszióval hirdetik őket, azonban az elektromos autóknak is van árnyoldala. A működéshez szükséges áram előállítása sokszor nem környezetbarát, a
Tovább olvasom >

Hőkamerákról bővebben

A hőkamera 1-100 mikron közötti hosszúhullámú infravörös sugárzást méri. Minden 0 K-nál melegebb test infratartományban elektromágneses sugárzást bocsát ki, minél melegebb annál többet, melyet a
Tovább olvasom >

Syb rendszer fejlesztése skálázható, szolgáltató független hibrid felhő megoldással

A fejlesztett szoftverarchitektúra hibrid felhővel közösen használható bármely VIR költséghatékony, automatikusan skálázódó üzemeltetésére. Egy olyan hibridrendszer kerül kialakításra, amely a
Tovább olvasom >

Kiemelt hírek

Kötelező energetikai szakreferens igénybe vétele

Új nyomtatványok az energetikai auditáláshoz

GINOP-2.1.4-15 Vállalkozások bevonása az innovációs láncba

K+F+I tevékenység megítélése az SZTNH bírálataiban

Legfrissebb Hírek

Elektromos hajtás és környezeti hasznosságuk

Hőkamerákról bővebben

Syb rendszer fejlesztése skálázható, szolgáltató független hibrid felhő megoldással

Hexoskin és Mass Suit by Juke Performance


Értesüljön ön is elsőkézből!

Amennyiben szeretne értesülni aktuális eseményeinkről, iratkozzon fel email címe és neve segítségével! Feliratkozásával hozzájárul adatai kezeléséhez. Adatait harmadik félnek nem adjuk ki.

SolverUnio Kft. Minden jog fenntartva!
Honlaptérkép     Adatvédelem     Impresszum