Üdvözöljük a Solver Unio Fejlesztési Tanácsadó Kft weboldalán!
+36 1 2200 661
solverunio@solvergroup.hu
Állásajánlatok

Sajtószoba

Mérhető stresszor-indikátorok a munkahelyeken.

A vállalati stressz-szint és a munkabiztonsággal közvetlen összefüggésben keletkezett költségek kapcsolatának valószínűség-számításon alapuló számszerűsített algoritmizálása, közvetlen pénzügyi kapcsolatok modellezése. A munkavállalók munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi helyzetét számos tényező befolyásolja: ilyen többek között a változó demográfiai szerkezet, az új technológiák terjedése, valamint a régebbi gazdasági ágazatok jelentőségének csökkenése” (CSONKA,

A munkavállalók munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi helyzetét számos tényező befolyásolja: ilyen többek között a változó demográfiai szerkezet, az új technológiák terjedése, valamint a régebbi gazdasági ágazatok jelentőségének csökkenése” (CSONKA, 2012). Ennek értelmében a munkahelyi egészség és a munkabiztonság magába foglalja a munkavállalók szociális, mentális és fizikai jól létét és fejlődését, azaz "egész embert".

Az évente legalább 120 millió világszerte regisztrált munkahelyi baleset és a vállalati stressz okozta megbetegedések számának csökkentése elemi érdeke a munkavállalónak, a munkaadónak és a nemzetgazdaságnak egyaránt. Mivel a munkahelyi balesetek kötelezően regisztrált események, ezért ezek számáról és kiváltó okairól pontos adatokkal rendelkezünk. Azonban az iparilag és gazdaságilag fejlett országokban, így az EU-ban is évről évre növekszik a munkahelyi megbetegedések száma és azok fajtája folyamatosan diverzifikálódik. Ezek közül legjelentősebb a vállalati stressz-okozta megbetegedés, ami nem azonnal jelentkezik, bizonyos esetekben csak több év elteltével tapasztalhatóak az első kézzelfogható tünetek. Ezért gyakran igen nehéz meghatározni a munkahelyi megbetegedést kiváltó valódi okot.

A gazdasági, társadalmi, pszichológiai, demográfiai, politikai és ökológiai változások arra kényszerítenek minket kutatókat, hogy folyamatosan átértékeljük a munkával, munkavállalókkal, munkahelyekkel kapcsolatos fogalmakat, újra és újra értékeljük a stresszt, mint a munkavállalókat érintő legújabb népbetegséget, és kutassuk az aktív népesség kimerültségét, fásultságát előidéző okokat és megoldást találjunk rájuk.

Jelen kutatómunkánkban arra vállalkoztunk, hogy felmérjük az építőipari ágazaton belül a villamos ipari szektor főbb stressz-kockázati tényezőit (stresszorokat), azonosítsuk a veszélyforrásokat és az aktív munkavállalók azon rétegét, amely a legkitettebb a munkahelyi stressznek, ebből eredően potenciálisan fenyegetettek. Valójában senki sem tudja megítélni a munkahelyi balesetek vagy megbetegedések reális költségét, hiszen a nyilvánvaló közvetlen költségek mellett számos közvetett költség jelentkezik. Mivel a munkahelyi stresszhez köthető megbetegedéseket nehéz bizonyítani, még nehezebb az ebből eredő táppénzes napokat kalkulálni.

Kutatómunkánkban ezért célul tűztük ki, hogy számszerűsítsük ezen költségeket, a villamos ipari ágazati mintánkban folytatott kérdőíves teszttechnikával.

Sok esetben azzal szembesültünk, hogy a munkahelyi stressz, ami egyébként számos okból eredhet, a mintánk alapján elsősorban az ismeretlentől való félelemből fakad, amik bizalmatlanságot és a vállalati problémamegoldásra való alkalmatlanságát eredményezik. Megállapítottuk, hogy a jelenlegi életmód egyre nagyobb kihívások és erre történő megfelelés elé állít mindenkit. Ezért a munkavállalóban jelentősen növekszik a feszültség, amely különböző megbetegedések formájában ütközik ki. Az, hogy a stressz milyen megbetegedést idéz elő, az az egyéntől, annak fizikai és mentális állapotától nagyban függ. Tehát ugyanaz a munkahelyi stresszor nem hat ugyanolyanképpen két munkavállalóra: míg az egyiknél csak enyhébb tüneteket idéz elő, addig a másik munkavállaló esetében ez akár súlyos/halálos is lehet.

Kutatási projektünkben első lépéseként készítettünk egy világos, általánosan alkalmazható, a vállalati stressz-kockázatokat számszerűsítő algoritmust, így e kockázati tényezőt mérhetővé alakítottuk. Mérési eredményeink alapján – legfőbb kutatási célkitűzésünk szerint – szignifikáns kapcsolatot kerestünk az egyes vállalati stresszmutatók és a munkahelyi balesetek és kvázibalesetek bekövetkezése között, és a kapcsolat számszerű algoritmizálására törekedtünk. A villamos-ipari ágazat mintáját alapul véve, a számítási modellt alkalmazzuk az ágazat egészére vonatkozó költségvonzat meghatározására. Eredményeinkből érdemlegesen kijelenthető, hogy a villamos-ipari vállalatok dolgozóiból álló mintánkban a munkahelyi stressz 2012-ben a cégeknek a közepesen stresszes dolgozók esetén 191x2,1458= 409,84 nap, illetve a nagyon stresszesek esetén 54x1,3626= 73,58 nap betegszabadságot eredményezetett. Azaz összesen 483 nap táppénz biztosan a munkahelyi stresszhez köthető, amelynek nemzetgazdasági költsége 498 292 486 forint volt.

A kapott eredmények fényében kutatási projektünkben elkészítettük a jövőre vonatkozó prognózisunkat is, miszerint a változatlan eljárásrendű munkabiztonsági kockázatértékelések mellett a munkahelyi balestek számában 2011-ig történő lassuló csökkenés, a 2012-ben bekövetkezett stagnálás után, a jövőben azok lassú emelkedése várható, amit már a 2013. év eleji statisztikai adatok is igazoltak. Ennek a növekedésnek a megakadályozása érdekében a fizikai kockázatok további szisztematikus leszorítása mellett szükséges a humán kockázatok vállalati analizálása, mérése, munkahelyi stresszor-programok kidolgozása is.

A kutatási dokumentum teljes terjedelemben

2013.11.16.

További híreink

Elektromos hajtás és környezeti hasznosságuk

Zöld rendszámmal közlekednek, és zéró emisszióval hirdetik őket, azonban az elektromos autóknak is van árnyoldala. A működéshez szükséges áram előállítása sokszor nem környezetbarát, a
Tovább olvasom >

Hőkamerákról bővebben

A hőkamera 1-100 mikron közötti hosszúhullámú infravörös sugárzást méri. Minden 0 K-nál melegebb test infratartományban elektromágneses sugárzást bocsát ki, minél melegebb annál többet, melyet a
Tovább olvasom >

Syb rendszer fejlesztése skálázható, szolgáltató független hibrid felhő megoldással

A fejlesztett szoftverarchitektúra hibrid felhővel közösen használható bármely VIR költséghatékony, automatikusan skálázódó üzemeltetésére. Egy olyan hibridrendszer kerül kialakításra, amely a
Tovább olvasom >

Kiemelt hírek

Kötelező energetikai szakreferens igénybe vétele

Új nyomtatványok az energetikai auditáláshoz

GINOP-2.1.4-15 Vállalkozások bevonása az innovációs láncba

K+F+I tevékenység megítélése az SZTNH bírálataiban

Legfrissebb Hírek

Elektromos hajtás és környezeti hasznosságuk

Hőkamerákról bővebben

Syb rendszer fejlesztése skálázható, szolgáltató független hibrid felhő megoldással

Hexoskin és Mass Suit by Juke Performance


Értesüljön ön is elsőkézből!

Amennyiben szeretne értesülni aktuális eseményeinkről, iratkozzon fel email címe és neve segítségével! Feliratkozásával hozzájárul adatai kezeléséhez. Adatait harmadik félnek nem adjuk ki.

SolverUnio Kft. Minden jog fenntartva!
Honlaptérkép     Adatvédelem     Impresszum