Állásajánlatok
Szakreferens

Energetikai szakreferensi szolgáltatások

Tovább olvasom
Energetikai audit

Nagyvállalati energetikai audit

Tovább olvasom
Épuletenergetika

Épület-energetika

Tovább olvasom
Napelemek auditálása

Napelemparkok vizsgálata drónokkal

Tovább olvasom
Pályázatmenedzsment

Energetikai pályázatmenedzsment

Tovább olvasom
Almérő

Almérő rendszerek telepítése

Tovább olvasom
EKR katalógus MEKH
Módosul az EKR katalógus és az almérőkkel kapcsolatos szabályozás

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) két energiahatékonysággal kapcsolatos rendeletét módosította, melyek keretében új elemekkel bővül az energiahatékonyság-javító intézkedések elszámolását segítő EKR katalógus, és egyszerűsödik a nagyfogyasztók által kötelezően telepítendő almérőkkel kapcsolatos szabályozás.

További részletek
pályázati hírek
Új Vállalati támogatások - RRF REPowerEU

Az Európai Bizottság az orosz-ukrán háború okozta nemzetközi energiaválságra reagálva terjesztette elő a REPowerEU tervet. A tagállamok Helyreállítási és Ellenállóképességi Terveiket REPowerEU fejezetekkel egészítik ki, amelyek új vagy kibővített intézkedéseket, beruházásokat tartalmaznak főként az energiamegtakarítás elérése, az energiaellátás diverzifikálása, a megújulók térnyerésének felpörgetése érdekében.

További részletek
EKR – Energiahatékonysági auditok
EKR - Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer

Az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer (EKR) lényege, hogy a kötelezetteknek olyan programokat kell bevezetniük és olyan intézkedéseket kell végrehajtaniuk, amelyek a végfelhasználóknál hitelesített energiamegtakarítást eredményeznek. A végfelhasználóknál kelettkező hitelesített energiamegtakarítás (HEM) korlátozottan forgalomképes vagyoni joggá alakul és így értékesíthetővé válik.

SolverEnergy Kft auditálásra hitelesítésre feljogosított energia auditor szervezet, MEKH névjegyzéki jelölése EASZ-97/2019.

További részletek
Almérő rendszer telepítése
Almérő rendszerek

Az 1/2020. (I.16.) MEKH rendelet alapján új szabályok lépnek életbe az energetikai szakreferens igénybevételére köteles gazdálkodó szervezetek által telepítendő almérők telepítési pontjaival, valamint az almérők alkalmazásával történő mérés minimális követelményeivel kapcsolatban. A telepítési követelményekről ebben az írásunkban olvashat bővebben. 

Cégünk felkészült komplex almérőrendszerek telepítésére, szolgáltatásaink minden tekintetben kielégítik a MEKH rendelet követelményet és az energiamonitoring szakma technológiai követelményeit.

További részletek
energetikai szakreferens
Energetikai Szakreferens

Az energetikai szakreferens feladata az energiahatékonysági szemléletmód, energiahatékony magatartásminták meghonosításának elősegítése az igénybevételére köteles gazdálkodó szervezet működésében és döntéshozatalában. Az energiahatékonyságról szóló törvény alapján meghatározott energiafogyasztású vállalkozásoknak legalább egy, munka- és társasági jogilag független energetikai szakreferenst kell igénybe venniük.

SolverEnergy Kft energia auditor és szakreferens szervezet MEKH névjegyzéki jelölése: EASZ-97/2019

További részletek
energetikai pályázatmenedzsment
Energetikai pályázatmenedzsment

Energetikai pályázatmenedzsment szolgáltatásunkkal a pályázat előkészítésétől, a megvalósításon át a pályázat lezárásáig biztosítunk energetikai szakértői és projektmenedzseri segítséget ügyfeleinknek a támogatással megvalósuló fejlesztések széles vertikumában.

Cégünk teljes körű támogatást nyújt az uniós és hazai energetikai pályázatok kapcsán felmerülő projekmenedzseri és energetikai szakértői feladatok elvégzésében, mind a non-profit, mind pedig a vállalkozói szektor számára.

További részletek
Épületdiagnosztika
Épületdiagnosztika

Az épületdiagnosztika célja az, hogy az épület használója teljeskörű információt kapjon a vizsgált épület energetikai és komfortállapotairól.

Épületdiagnosztikai szolgáltatásunk keretében végzünk hőmérséklet és páratartalom mérést, felületi hőmérséklet mérést és megvilágítás mérését is.

További részletek
Épületenergetikai tanúsítás
Épületenergetikai tanúsítás

Az Európai Unió minden tagállamára kötelező érvényű az Energiaminősítési címke meghatározása bizonyos tranzakciók esetén. Tanúsítási szolgáltatásunk a teljes folyamat ügyintézését is magában foglalja.

Számunkra egy alapos mérnöki munkával és részletes számítási módszerrel előkészített épületenergetikai tanúsítvány egyben az épület energiahatékonysági felújítási koncepcióterve is.

További részletek
Nagyvállalati energetikai audit
Nagyvállalati energia audit

Az energiahatékonyságról szóló 2012/27/EU irányelv alapján minden EU tagállamban – így Magyarországon is a nagyvállalatok – tevékenységeik energetikai jellemzőinek megismerése céljából – kötelesek négyévente energetikai auditálást végeztetni. 

A nagyvállalati energetikai audit célja a versenyképesség előmozdítása, az energiahatékonyság, az energiatudatosabb irányítás megteremtésével, az energiafogyasztás csökkentésével.

További részletek
Napelemparkok auditálása
Napelemparkok auditálása

A drónos felmérés során hőkamerával készített fotókat szoftveresen feldolgozzuk és egy nagy felbontású összevágott képet kapunk az egész területről. Az összevágott kép alapján meghatározhatók a tartósan hibás cellák.

Fotovoltaikus kiserőművek drónos vizsgálatát, állapotuk jegyzőkönyvezését vállaljuk rövid határidővel.

További részletek
NKFI pályázatmenedzsment K+F
Támogatott kutatásaink

A SolverEnergy Kft. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalhoz benyújtott

„Szenzortechnológián alapuló egészségipari fejlesztés” című 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00171 azonosítószámú pályázata támogatásban részesült.
2021. január 1-én a projekt megvalósítását megkezdtük. A projektet 2021.december 31-vel sikeresen lezártuk.

 

Sok éves tapasztalattal rendelkezünk kutatás-fejlesztési és innovációs projektek tervezésében és megvalósításában. További támogatott projektjeinkről olvashat a solvergroup.hu oldalon

További részletek